- σπατάλη τροφίμων και την παραγωγή οργανικών υπολειμμάτων.
- την προτίμηση των τοπικών προϊόντων, λόγω του μικρότερου ενεργειακού αποτυπώματος, αλλά και λόγω της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών.
- την αφύπνιση του πνεύματος ενεργού πολίτη σε μικρές, καθημερινές πράξεις ,οι οποίες έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκρισμα όταν έχουν μαζικό χαρακτήρα
Στις 10 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εσπερίδα παρουσίασης του προγράμματος καθώς και η παρασκευή Απογευματινού Εδέσματος "Παστελιού" από τους μαθητές του Προγράμματος.Ολες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ετοίμασαν Υγιεινά εδέσματα!!!